Saturday, August 30, 2008

PAKCIK BAS SAYANG KAMI

smlm saya memakai baju kurung warna merah

sbb saya dh bosan pakai kasut pvc hitam smggu 4kali

jadi saya pakai kasut heels sdikit

bkn heels sgt pn, saja nak bagi bunyinya glamour

jadi saya pn pakai lah...

semasa saya berjalan2, kaki saya tersadung pada jalan2 yg xrata di dpn perpustakaan lama

malu.

2org klazmate di blakang..

sekali lagi, smakin rendah peluang saya nak mengurat klazmate.

ah..xmengapalah. sat lagi sebulan. (er...xada kaitan)



ok, itu cerita semalam.

cerita hari ini.

saya di dlm bas, daripada kampus intec menuju balik ke hostel.

pakcik ni bawak sedikit laju.

dalam hati berfikir, "hari ni pakai kasut maktab. bagus2, grip"

tapi sepanjang perjalanan badan kami2 yang berdiri kerana seat dh occupied, terhenjut2

pakcik oh pakcik...

sangat suka kami tersiksakah?

jauh di sudut hati, saya berharap sesuatu terjadi dan seseorg tercedera supaya pakcik bas tu blh didakwa

tapi yg cedera tu bkn sayalah. orang lain.

isy3... xbaik fikir mcm tu.

jadi saya pn fikir la yg baik.

barangkali pakcik ni kesian dgn kami

all day full of pressure. adfp.

jadi pakcik pun cuba membelanja kami main roller coaster free.

wah..pakcik bas ni bagus la. memahami.

=( muka yang penuh penipuan.

saya turun dari bas dengan muka kepenatan dan masam mencuka

terima kasih pakcik

ungkapan yang lazim tu tersekat di kerongkong hari ni

tak terkeluar pulak ungkapan tu sbb besar sangat pembohongan tu.

5 comments:

Haq Mohaidin said...

haha.kemslm pakcik bas 2 yer. kalaulah roller koster masa hadapan perlu pemandu, kita sudah jumpa calon.


adfp bukan all day fucked n pooped?

ct.mashitah said...

haq:
kalau pakcik bas tu yg jdk driver roller coaster tu,aku xmo naik la roller coaster tuh.

istilah baru utk adfp: all day food and pay.
khas utk aku. =D

dj said...

wahh. semakin galak mengeblog! bgus sekali. roller coaster ad driver, mati ler kite. xmo2

Muhammad Aiman bin Azlan said...

cheetah!!!

ct.mashitah said...

iye...hai aiman. =)